AS Rím do Bratislavy doletí v stredu bez špeciálnych nárokov

15.08.2011 Celý región

BRATISLAVA 15. augusta (WEBNOVINY) - Výprava hráčov talianskeho futbalového klubu AS Rím, na ktorých čaká proti ŠK Slovan Bratislava vo štvrtok 18. 8. o 20.45 h na Pasienkoch prvý duel play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2011/2012, pricestuje na Slovensko deň pred týmto stretnutím.

"Špeciál by mal pristáť na Letisku Milana Rastislava Štefánika v stredu 17. augusta o 11.30 h," informoval v pondelok podvečer agentúru SITA manažér "belasých" pre marketing a médiá Tomáš Cho. Podľa jeho slov sa Totti a spol. ubytujú v hlavnom meste SR v hoteli DoubleTree by Hilton, kde mali na prelome apríla a mája svoje sídlo aj hokejoví reprezentanti Slovenska počas tohtoročného svetového šampionátu.

"Nejaké mimoriadne nároky či špeciálne požiadavky od Rimanov sme v našom klube zatiaľ nezaznamenali," skonštatoval T. Cho a ďalej na margo účastníka Serie A, ktorý v generálke na pohárový súboj podľahol vo Valencii domácemu španielskemu tímu hladko 0:3, poznamenal: "Po prílete a ubytovaní hráčov rímskeho tímu je v pláne od 18.00 h tlačová beseda s trénerom AS Luisom Enriquem, o hodinu neskôr sa na Pasienkoch začne oficiálny tréning talianskeho súpera. Pokiaľ ide o novinárov z Apeninského polostrova, očakávame príchod približne 30 zástupcov médií, vrátane televízneho štábu. V hľadisku budú mať hostia pochopiteľne vyhradený samostatný sektor približne s 900 miestami, dosiaľ si rezervovali 500 vstupeniek."

Na štvrtkovom zápase sa očakáva plný štadión

V predzápasovom programe ŠK Slovan Bratislava figuruje od stredy aj krátke sústredenie v Senci, kde by mali "belasí" absolvovať od 16.00 h aj posledný tréning pred náročným pohárovým duelom s kvalitným taianskym protivníkom. "Tlačová beseda s hlavným kormidelníkom nášho mužstva Vladimírom Weissom st. sa uskutoční v stredu po tom, čo odpovie na otázky novinárov Luis Enrique, teda približne o 18.30 h," doplnil informácie manažér Slovana pre marketing a médiá.

Nedávny odvetný zápas 3. predkola Ligy majstrov, v ktorom Slovan Bratislava podľahol 3. augusta cyperskému tímu APOEL Nikózia 0:2, sledovalo na Pasienkoch 9318 divákov. "Myslím si, že teraz proti AS Rím môžeme očakávať plný dom v rámci povolenej kapacity štadióna, ktorá je v súčasnosti 11 907 miest. Do úvahy však bude potrebné brať aj skutočnosť, že jeden sektor medzi tábormi fanúšikov bude vyblokovaný kvôli bezpečnosti a ten rímsky sa nemusí zaplniť do posledného miesta. Verím, že napriek tomu bude dobrá atmosféra a diváci uvidia výborný futbal," dodal Tomáš Cho.

Hlavným rozhodcom štvrtkového prvého stretnutia Slovan Bratislava - AS Rím v play-off futbalovej Európskej ligy UEFA 2011/2012 bude 34-ročný Španiel Antonio Miguel Mateu Lahoz. Odveta sa hrá o týždeň neskôr, t. j. 25. augusta v talianskej metropole na Olympijskom štadióne tiež o 20.45 h.
 

Vyberte región